Túrófánk

by Enikő

Amikor gyerek voltam Anyukám nagyon finom túrófánkot csinált nekem, mindig baracklekvárral és édes tejföllel kínálta. A mai napig az ő receptjét használom, azt hiszem soha nem is találhatnék tökéletesebbet. Ráadásul ez is teljesen “anyakompatibilis”, hiszen gyorsan be lehet keverni, gyorsan megsül, kevés alapanyag kell hozzá, mégis laktató és nálunk már az is számít, hogy mennyit tudnak segíteni benne a kicsit és ebben sokat. Ők keverik és bár az olajba nem tehetik bele, de ők formázzák a kanállal.

Túrófánk

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 500 g túró
  • 3 tojás
  • 80 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 230 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés menete

  • A lisztet, sót, sütőport szitáljuk össze.
  • A tojások sárgáját verjük fel a cukrokkal.
  • A tojás fehérféket verjük kemény habbá.
  • Adjuk a túróhoz a cukros sárgákat, a lisztet és végül a habot is forgassuk óvatosan bele.
  • 2 kanál segítségével szagassunk kicsi fánkokat és forró, bő olajban mindkét oldalukat süssük barnára.
  • Szedjük papírtörlőre és még melegen szórjuk meg porcukorral ha szeretjük rajta.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!