Tojásfasírt

by Enikő

Ez egy viszonylag újdonság a repertoáromban, annak ellenére is hogy egy 5 évvel ezelőtti receptes füzetecskémbe írtam fel. Alig pár hozzávalóra van szükségünk és egy teljesen új ízvilágot kapunk. Nem tudom miért nem készült el eddig, de az biztos, hogy mostantól sokat fog, főleg mert a 3 évesem rengeteget evett belőle. Mi most magában ettük salátával és sült krumplival, de egész biztos, hogy legközelebb borsó főzelék feltétként fog készülni.

Tojásfasírt

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 8 keményre főtt tojás
  • 6 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • só,bors
  • zsemlemorzsa
  • 2 felvert tojás
  • a sütéshez:olaj

Elkészítés menete

  • A kemény tojásokat paszírozzuk vagy törjük át. 
  • Keverjük hozzá a tejfölt, lisztet és sózzuk, borsozzuk.
  • Formázzunk belőle kicsi golyókat (ha túl nagyok, akkor szétesnek sütés közben)
  • Mártsuk a felvert tojásba őket, majd a zsemlemorzsába.
  • Forró, bő olajban süssük aranybarnára.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!