Szilvalekvár sütőben

by Enikő

Még ősz elején kaptunk a nagyszülőktől egy nagy adag szilvát, ami mára már önmagában fogyaszthatatlan lett. Már nagyon- nagyon érettek, és mi inkább a zöldet szeretjük. A fagyasztómba már nem fértek, így elővettem a Dédi jól bevált szilvalekvár receptjét.


A kellemes emlékek mellett, azért is erre esett a választásom, mert nem kell felette állni órákig, mégis finom, sűrű, édes lesz. Pont ahogy szeretem. Adventkor pedig csak rá kell kenni a linzerekre és máris újra gyereknek érezhetem magam.

 

Én többnyire egy magas peremű, öntött vas edényben sütöm, mert ebből nem tud kifolyni a lé és még sosem égett le benne.

Szilvalekvár sütőben

Nyomtatás
Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. szilva
  2. fahéj
  3. citromlé

Elkészítés menete

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és egy nagy, mély tepsibe tesszük
  2. 150 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.
  3. Kb 2 óra után átkeverjük.
  4. Mikor már jó sűrű, fekete, meghintjük pici fahéjjal, meglocsoljuk citromlével és még kb 5 percig sütjük.
  5. Forró, steril üvegekbe töltjük , alaposan lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!