Stracciatella leves

by Enikő

Mikor először mondtam a férjemnek, hogy mi lesz az ebéd, megkérdezte, hogy miért akarok vele csokis levest etetni, azt hitte, hogy az inkább desszert. Utána megbeszéltük, hogy stracciatella leves lesz és nem sztracsatella 🙂 A stracciatella egy olasz sajtféle, tehát egy szuper olasz sajtos tojás levest csináltam. Bár ilyen sajt különlegességet felénk nem kapni, így kénytelen voltam maradni a jól bevált trappistánál, azért így is nagyon jól sikerült. Biztosan csinálok még máskor is.

Stracciatella leves

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 l húsleves alaplé
  • só,bors ízlés szerint
  • 40 g reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 300 g spenót

Elkészítés menete

  • A tojást és sajtot keverjük össze egymással.
  • Az alaplevet forraljuk fel.
  • Dobjuk a lobogó levesbe a spenótot és keverjük össze.
  • Amint kezd megváltozni a spenót színe óvatosan, lassan, egy villával állandóan keverve öntsük a sajtos tojást is hozzá.
  • Főzzük kb 2 percig és még frissen tálaljuk.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!