Már biztosan hiányoltátok a spenótos receptet a hétre, így most mutatom az egyik vacsoránkat. Mi nagyon sok tortillát eszünk, hiszen bármivel meg lehet tölteni ami itthon van, a gyerekek nagyon szeretik, igazi adu ász a fáradt estékre a fáradt anyáknak. Már hamarabb is eszembe juthatott volna, nem csak tölteléknek, hanem már rögtön a tésztába is használni a spenótot.

Spenótos tortilla

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 3 csésze forró víz
  • 6 csésze bébi spenót
  • 3 csésze liszt
  • 3 ek olaj
  • 1,5 tk só
  • 1/4 csésze víz

Elkészítés menete

  • A 3 csésze vízzel forrázzuk le a spenótot és hagyjuk benne, amíg elkezd kifakulni a színe (pár pillanat).
  • Szűrjük alaposan le, majd turmixoljuk le.
  • A lisztet, olajat, sót és 1/4 csésze vizet keverjük össze a spenóttal és dolgozzuk alaposan össze.
  • A tésztát osszuk 6-8 darabra és formázzunk belőle gombócokat.
  • Minden gombócot nyújtsunk ki, majd száraz palacsinta sütő serpenyőben mindkét oldalát kb 1,5-1,5 percig süssük.
  • Akkor jó, ha barna foltok jelennek meg rajta.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!