Már kipróbáltam több tucat gofri receptet az elmúlt pár évben. A legújabb kedvencem Bronte Aurell, egy sknadináv gasztro blogger könyvéből van. A kardamon és a joghurt nagyon egyedivé teszi az ízvilágát. Persze ha nem a kedvencünk ez a fűszer, nyugodtan cseréljük le fahéjra vagy egyszerűen hagyjuk ki. Akkor is egy finom és puha gofri tésztát kapunk, amit bátran felszolgálhatunk reggelire vagy egy kiadós leves után második fogásnak ebédre.

Skandináv gofri

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 100 ml tej
  • 100 ml joghurt
  • 350 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1/2 tk őrölt kardamon vagy fahéj
  • 50 g vaj (picit megmelegítve-de nem megolvasztva, hogy könnyű legyen vele dolgozni)

Elkészítés menete

  • A tojást a cukorral verjük kicsit fel.
  • Adjuk hozzá a vajat, tejet, joghurtot. (nedves hozzávalók)
  • Szitáljuk össze a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport, vaníliás cukrot, kardamont. (száraz hozzávalók)
  • Keverjük csomómentesre a nedves és száraz hozzávalókat.
  • Gofri sütőben süssük ki őket.

Megjegyzés

Pici adagokban ki lehet sütni palacsintának is.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!