Már 10 év eltelt mióta elkezdtem gasztro blogot vezetni. 10 hosszú év, rengeteg recept, rengeteg siker és kudarc egyaránt. Nagyon jó érzés időnként visszanézni, hogy honnan is indultam el, vagy éppen, hogy mik azok az ételek amiket azóta is rendszeresen készítek. Most egy ilyen receptet hoztam el nektek. 2010 . január 19-én posztoltam róla először és azóta is nagyon gyakori ebéd nálunk. Pontosan azért, mert tökéletesen “anyakompatibilis”. Szerintem minden 3 év körüli gyermek imádja a paníros ételeket, de pontosan miattuk szinte képtelenség a hagyományos módon panírozni, mert állandóan láb alatt vannak (legalábbis nálunk). Ezzel a módszerrel viszont csak összekeverünk pár hozzávalót, megmártjuk benne a gombát (vagy akár apróra vágott csirkemellet, sőt már karfiolt is sütöttem így) és már süthetjük is. Tartár mártással és rizzsel isteni ebéd.

Fel sem ismerni a régi képen 🙂

Rántott Gomba anno

Most laska gombával készült, de természetesen csiperkével is tökéletesen működik. Ha azzal készítjük, akkor tisztítás után érdemes ketté vágni a fejeket és meglocsolni pici citromlével.

Chilis Rántott Gomba

Chilis gomba

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • kb 0,5 megtisztított gomba
  • 2 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • bors
  • ízlés szerint chili (el is hagyható)
  • bő olaj a sütéshez 

Elkészítés menete

  • A tojást, tejfölt, mustárt, sót, borsot,chilit alaposan összekeverjük.
  • Beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
  • Belemártogatjuk a gomba fejeket és azonnal bő, forró olajba dobjuk.
  • Pár perc alatt, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!