Szeretem a quinoát, és nemcsak azért mert fel lehet vágni a vendégek előtt, hanem azért is, mert nagyon könnyű megcsinálni és rendkívül kiadós, laktató. Sokkal több fehérje van benne, mint ugyanannyi súlyú bármelyik másik gabona félében, és kevesebb a szénhidráttartalma, ráaádsul teljesen gluténmentes.

Ajánlom a Reader’s Digest erről szóló írását.

Rakott quinoa

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 250 ml quinoa
  • 500 ml víz
  • 3 csésze brokkoli virág
  • 2 db csirkemell filé
  • 375 ml tejföl
  • 80 ml majonéz (lehet több is ha szeretjük a nagyon majonézes ízeket)
  • 10 ml citromlé
  • 10 ml mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • reszelt sajt
  • 1 tk curry por (elhagyható)

 

Elkészítés menete

  • A quinoát nagyon alaposan mossuk át (különben keserű marad).
  • A quinoát és vizet alacsony lángon forraljuk 10 percig, majd vegyük le a tűzről és fedő alatt pihentessük kb 5 percig.
  • A brokkolit pároljuk roppanósra.
  • A csirkemellet kockázzuk apróra, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirítsuk meg.
  • A tejfölt, majonéz sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a citromlevet, curryt, mustárt.
  • Egy mély sütőbe is tehető edény aljába tegyük a quinoát, erre a brokkolit, majd a csirkét.
  • Öntsük le a majonézes mártással.
  • Szórjuk meg az egészet bőven reszelt sajttal.
  • 180 fokos sütőben süssük aranybarnára.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!