” Január elöl jár,
a nyomán február.
Március szántó-vető.
Április nevettető.
Május szépen zöldellő.
Június nevelő.
Július érlelő.
Augusztus csépelő.
Szeptember gyümölcshozó.
Október borozó.
November télelő.
December pihenő. “

Ez a recept szintén egy régi szakácskönyvemből van, pontosan 1975, Mindenki Szakácskönyvéből. Szeretem ezeket a régi könyveket, ezekben még igazán használható receptek voltak, laktatóak, finomak és nem kell hozzájuk mindenféle különleges hozzávaló. Ez a könyvben rakott kevertfőzelék néven fut, de meg kell mondanom, fogalmam sincs miért, hiszen nem is hasonlít a főzelékekre. A férjem szerint olyan, mint a padlizsános lecsó és végülis nem téved sokat 🙂

Rakott kevertfőzelék

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 setéskaraj enyhén kiklopfolva
  • pici olaj
  • 1 nagyobb hagyma felkockázva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva
  • 4 paradicsom feldarabolva
  • 1 közepes padlizsán felkarikázva
  • 1 kisebb cukkini felkarikázva
  • só,bors,petrezselyem

Elkészítés menete

  • Egy mély, sütőbe is tehető lábasban kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát. Amikor már üveges, rádobjuk a fokhagymát és további kb 30 másodpercig pirítjuk.
  • Rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk. 
  • A húsra tesszük a paprikát, padlizsánt, majd újra picit sózunk, borsozunk, megszórjuk petrezselyemmel.
  • Erre jön a cukkini, majd a paradicsom.
  • Újra sózunk, borsozunk, megszórjuk petrezselyemmel.
  • Lefedve, előmelegített sütőben kb 180 fokon 40 percig sütjük, majd fedetlenül 200 fokon kb 20 percig. 

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!