Palacsintatésztában sült bodzavirág

by Enikő

“– Mi szél hozott kisfutár?
– Nem szél hozott, napsugár.
– Kedves gazdád ki lehet?
– Fűnevelő kikelet.
– S mi a jó hír aranyom?
– Sárgulhat a kalapom.
– Jó a hír, jó a hír,
Isten hozott, gólyahír!”
(Sarkadi sándor: Gólyahír)

Még mindig bodzalázban égek, tele vele a kert (bár gyakorlatilag a szomszéd kertje 🙂 ). Most éppen palacsintatésztában sütve próbáltam ki, még sosem ettem ilyet korábban és most sem jutott. Csak 4 darab készült próbának, de meg sem tudtam kóstolni, mert a 1,5 évesem úgy vetette rá magát, mint akit egyébként éheztetek itthon 🙂

Palacsintatésztában sült bodzavirág

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 nagy darab bodzavirág
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • kb 0,5 dl víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés menete

  • A virágokat óvatosan megrázzuk, hogy a bogarak és száraz részek lepotyogjanak, ha szükséges akkor óvatosan lemossuk.
  • A keményítőt, lisztet és cukrot összeszitáljuk.
  • Hozzáadjuk a tojást, vizet és csomómentesre keverjük.
  • A virágokat egyesével megmártjuk a tésztában, majd forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!