Sütés nélküli nutellás krémsajt torta

by Enikő

Február 14, Valentin – nap és ami fontosabb, az én születésnapom. Természetesen magam készítettem egy (több) tortát rá, de mivel az egész család beteg volt, így a lehető legegyszerűbbet választottam. Ez a verzió gyakran készül nálunk, hiszen össze lehet állítani kb 5 perc alatt, és ennyi időt még az én két eleven lurkóm is szokott engedélyezni, pláne ha ők is keverhetik. Ha ez még nem lenne elég érv mellette, akkor azt is hozzáteszem, hogy összesen 6 hozzávalóra van szükségünk. Nem hiszitek? Akkor figyeljetek 🙂 .

Sütés nélküli nutellás krémsajt torta

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 150 g zabkeksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 500 g mascarpone
  • 300 g nutella (lehet többi is ha intenzívebb ízt akarunk)
  • 200 ml tejszín
  • 1 tasak expressz zselatin

Elkészítés menete

  • A kekszet törjük apró darabokra. Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha ikeás zárható zacskóba tesszük, lezárjuk a tetejét és egy húsklopfolóval addig ütögetjük, amíg a megfelelő állagot elérjük.
  • Az összetört kekszet nagyon alaposan forgassuk át a vajjal és nyomkodjuk egy 18 cm-es tortaforma aljára.
  • A tejszínt verjük fel habosra, majd adjuk hozzá a zselatint, nutellát és mascarponét. Dolgozzuk alaposan össze, de vigyázzunk, hogy  a tejszín ne törjön nagyon össze.
  • A krémet kenjük a a keksz alapra és 1 éjszakára tegyük a hűtőbe.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!