Narancskosárka

by Enikő

Ez a “recept” mindig visszarepít a gyerekkoromba. Akkoriban elég szegények voltunk, így mindig valami egyszerű, pár hozzávalós desszertet kaptam. Ez nagy kedvenc volt, ráadásul Anyukám különleges alkalmakra tartogatta, mert narancs ritkán került hozzánk. Mostanában már én készítem a gyerekeknek és közben mindig azon gondolkozom vajon nekik is lesz majd ilyen “titkos, féltve őrzött” kis receptje vagy túl sok félét készítek nekik 🙂 ? Persze valójában nem aggódom, hiszen nekünk a főzéssel töltött idő rengeteg közös élményt nyújt. Főleg az ilyen receptekkel mert ezt már az 1 évesem is profin készíti. Mikor látja, hogy a keksz zacskóba kerül már szalad is a klopfolóért a fiókhoz, hogy apró darabokra törje vele.

Kicsit túlzásnak érzem azért receptnek nevezni, mert ez teljesen ízlés és érzés szerint készül, szinte minden alkalommal máshogy, de alapnak azért jó lehet, mert tényleg érdemes megkóstolni.

Narancskosárka

Nyomtatás
Adag: 1 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 narancs
  • 5-6 szem eper
  • ízlés szerint méz
  • 2-3 db babapiskóta vagy háztartási keksz

Elkészítés menete

  • A narancs tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk és a mézzel, eperrel leturmixoljuk.
  • A babapiskótát apró darabokra törjük.
  • Összekeverjük a narancsos pépet és kekszet.
  • Visszatöltjük a narancsba és behűtjük.

    Ha rögtön fagyasztott epret használunk be sem kell hűteni.

Megjegyzés

Ha a narancs túl leves lenne adjunk hozzá még kekszet, amíg a kívánt állagot elérjük.

My Recipe Index



You may also like

Szólj Hozzá!