” Citrom, citrom, savanyú,
Mégis finom, mégis jó.
Sok vitamin van benne,
Jó ital lesz belőle.”
(Varázskastély)

Nagyon szeretem ezt a féle lekvárt, nagyon sok verzióban elkészíthető, viszonylag kevés munkával.Eddig mindenkinek ízlett , aki kóstolta. Különleges, fanyarkás íze van és a mentától igazán meglepő ízélményt kapunk. Tökéletes választás saját készítésű ajándéknak is, nálunk most Nőnapi meglepetésnek készült az Óvónéniknek.

Mivel nincs benne tartósítószer, így érdemes kicsi üvegeket használni és felbontás után 1-2 napon belül elfogyasztani.

Mentás citromlekvár

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 2 szavazat )

Hozzávalók

  • 3 nagy citrom
  • 2 nagyobb alma
  • 300 g cukor
  • 1/2 l víz
  • 1 marék mentalevél

Elkészítés menete

  • A citromokat hámozzuk meg, a húsukat aprítsuk fel és tegyük egy nagy tálba.
  • A mentát szórjuk meg a cukorral és egy fakánállal alaposan törjük össze, hogy kiengedje az aromáit.
  • Tegyük rá a citromokat, öntsük fel a vízzel és hagyjuk állni pár órát. (Minél tovább áll, annál intenzívebb ízt kapunk)
  • Az almákat hámozzuk meg és aprítsuk fel, tegyük a mentás - citromos vízhez és alaposan turmixoljuk le.
  • Szűrjük bele egy lábasba.
  • Alacsony lángon forraljuk fel és főzzük kb 10 percig, amíg elkezd besűrűsödni.
  • Töltsük fertőtlenített üvegekbe és azonnal zárjuk le.
  • Fejre állítva tegyük száraz dunsztba.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!