Gyakran készül itthon házi keksz. Többnyire azért, mert vendégeink lesznek, vagy azért mert a baba – mama klubba nem szeretünk üres kézzel menni. Ez is egy ilyen kis összejövetelre készült, bár a cukor miatt inkább csak az anyukák élvezték az ízeit.


Hozzávalók
- 113 g vaj
- 115 g mascarpone
- 1,5 csésze cukor
- 1 tojás
- 1/2 tk sürőpor
- ízlés szerint vanília kivonat
- csipet fahéj
- 1 3/4 csésze liszt
- forgatáshoz fahéjas cukor
Elkészítés menete
- Minden hozzávalót nagyon alaposan dolgozzunk össze, ne maradjanak benne liszt csomók.
- Formázzunk belőle kis golyókat.
- Forgassuk őket fahéjas cukorba és tegyük tepsire.
- 180 fokon előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Megjegyzés
Mikor kivesszük még nagyon puhák lesznek, a tepsin hagyjuk kihűlni őket.
My Recipe Index
-
Főzés nélküli borsó krémleves
2021-04-16 -
Amerikai sült csirke
2021-04-16 -
Almapuffancs
2021-04-14