Mákos – meggyes őzgerinc

by Enikő

“Grimaszol a pimasz,
Meggyet evett, igaz,
Savanyú, de nagyon,
Legközelebb hagyom,
Hogy a rigók egyék,
Akik szeretik, vegyék,
Félre lettem vezetve,
Azt hittem, hogy cseresznye.”
(Várfalví Emőke: Meggy mondóka)

A múltkori mákos sütihez vásárol mákból még maradt egy adag, először mákos gubát akartam csinálni, de a gyerekeket nem tudtam rábeszélni, hogy esőben is mozduljunk ki, így végül egy újabb egyszerű süti készült belőle.

Mákos - meggyes őzgerinc

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 150 g porcukor
  • 200 g darált mák
  • 30 g liszt
  • 2 nagy marék magozott meggy

Elkészítés menete

  • A tojássárgákat és cukrot legalább 10 percig keverjük a robotgéppel közepes fokozaton,
  • Adjuk hozzá a mákot és lisztet (citromlevet, vaníliát ha használunk)
  • Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjékből felvert kemény habot.
  • Töltsük egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt őzgerinc formába.
  • Dobáljuk a tetejére a meggyet.
  • 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre.
  • Mielőtt kivesszük végezzünk tűpróbát.

Megjegyzés

Adhatunk hozzá néhány csepp vanília kivonatot , esetleg citromlevet, hogy kicsit finomítsunk rajta.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!