Mákos kevert

by Enikő

“Lomb lehullott,
mák kipergett,
őszi ágat szél diderget.
Hidegebb már
a sugár is,
elment a fecskemadár is.
Máris, máris,
oda van a nyár is.”

Nagyon szeretem ezeket a tipikus őszi ízeket, mint a mák. Amellett hogy nagyon mutatós desszerteket lehet vele készíteni, tele van kálciummal, vassal, magnéziummal és B vitaminnal.  Kismamáknak nagyon ajánlott a fogyasztása. 🙂

Mákos kevert

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. 1 bögre darált mák
  2. 1 bögre cukor
  3. 1 bögre liszt
  4. 2,5 dl tej
  5. 1 tojás
  6. 2 ek olaj
  7. 1 tk sütőpor
  8. mazsola
  9. pici vanília kivonat

Elkészítés menete

  1. A tojást és cukrot keverjük habosra a vaníliával.
  2. A lisztet, sütőport szitáljuk össze.
  3. Keverjük a liszthez a mákot és a cukrot.
  4. Öntsük a tojáshoz a tejet, majd fokozatosan keverjük hozzá a mákos lisztet is.
  5. Töltsük át kivajazott tepsibe, szórjuk meg mazsolával és süssük tűpróbáig.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!