Levendulás málnás szelet

by Enikő

” Levendula kedves kis lila virága,
Szerelmes kislányok illatos világa.
Emlékkönyvben őrzik, szerelem-zálogul,
Mellyel ők hűséget esküdtek, kacérul.

Van, ki e virágot kis zsákokba zárja,
Ruhák között tartja, molyok ártalmára.
Nem csak illatozik, gyógyít is e virág,
Teáját nem inni, hát az biz` csacsiság.

Párna alá téve könnyíti az álmod,
Azért sikerül majd kipihentté válnod.
Illata olyan, hogy soha nem feleded,
Levendulák közt élsz, amíg csak teheted. “
(Linn Márton : Levendula)

Tele a kertünk levendulával, málnával. A szörpön már túl vagyunk, így egy finom sütemény készült belőle a gyerekeknek uzsonnára.

Málnás - levendulás szelet

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 és 1/4 csésze liszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/2 ek sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 ek friss levendula virág
  • 1/2 csésze tej
  • 1/2 csésze szobahőmérsékletű vaj
  • 1 tojás
  • 1 csésze málna
  • 1 tk friss, reszelt citromhéj
  • 1/4 tk friss, reszelt narancshéj
  • 1/4 tk friss, reszelt gyömbér

Elkészítés menete

  • A lisztet, sót, sütőport szitáljuk össze.
  • Adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat, levendulát, gyömbért.
  • Morzsoljuk el az egészet a vajjal.
  • Adjuk hozzá a a tojást, tejet és dolgozzuk egynemű tésztává.
  • Óvatos mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjön össze dolgozzuk bele a málnát is.
  • Nyomkodjuk óvatosan bele egy sütőformába és előmelegített sütőben,. kb 180 fokon süssük kb 30 percig,
  • Mielőtt kivennénk végezzünk tűpróbát.

Megjegyzés

Málna helyett szederrel, eperrel is jól működik.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!