Ez egy igazi maradék eltüntető recept. Azt, hiszem minden gyerekes (és nem gyerekes) családban is előfordul, hogy megmarad egy csomó kenyér vagy kalács és kiszárad, vagy épp csak már nincs kedvünk magában megenni. Ilyenkor elő vehetjük ezt a desszertet és pillanatok alatt újjá, különlegessé varázsolhatjuk. Bármit tehetünk hozzá, amit szeretünk, a recept inkább csak alapnak jó. Tökéletesen illik hozzá a mazsola, aszalt áfonya, csokoládé cseppek, de volt, hogy párolt almát kevertem bele, ami megmaradt a bébi étel készítés közben.

Nagyon fontos, hogy tényleg száraz legyen, különben az egész el fog ázni és élvezhetetlen lesz. Én ezért 1 éjszakával korábban fel szoktam kockázni és kint hagyom a konyha pulton száradni.

Kenyérpuding

Nyomtatás
Adag: 4 Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • kb 0,5 kg maradék száraz kalács vagy kenyér (vagy akár vegyesen) apró kockákra vágva
  • 5 tojás
  • 1 csésze cukor (ha kalácsból csináljuk akkor kevesebb kell bele)
  • 3 csésze tej
  • 1 tk fahéj
  • vanília kivonat
  • mazsola ízlés szerint

Elkészítés menete

  • A tojást, cukrot, vaníliát, fahéjat picit verjük fel.
  • Keverjük hozzá  a tejet.
  • A kenyérkockákat keverjük össze mazsolával és tegyük egy mély sütőbe helyezhető tálba.
  • Öntsük le a tejjel és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 35-40 percig (aranybarna legyen a teteje)

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!