Kakaós – meggyes rakott palacsinta

by Enikő

“Meggylevest ettem, meleget.
Kedvesem tett bele eleget.
Meggyel telt levesem eszegettem,
eleve teljesen eszementen.
Eme versben bejelentem,
nem felelt meg eme tettem.
Meggyel tele kertet vettem,
s eleven meggyeket ettem.
Ezer meggyel tele lettem,
persze erre epekedtem.
De mert megettem ezt menten,
meggyes versem berekesztem!”
(Aranyosi Ervin: Eszement meggyes vers)

Ez az első ilyen típusú palacsintám, de határozottan nem az utolsó. Nagyon finom lett, és igazán különleges desszerttel tudtam meglepni a családomat. A kakaó, meggy és rum tökéletesen összeillenek. A gyerekeknek pedig külön tetszett, hogy úgy nézett ki, mintha gilisztát ennének 😀

Kakaós - meggyes rakott palacsinta

Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 10 db palacsinta
  • 80 g gorombára vágott dió
  • 80 g cukor
  • 30 g kakaópor
  • 1/2 dl rum
  • 1 üveg magozott megybefőtt a leve nélkül
  • 3 tojásfehérje
  • 30 g porcukor

Elkészítés menete

  • A palacsintákat feltekerjük és metéltre vágjuk.
  • A palacsinta csíkokat keverjük össze a rummal, 10 g kakaóporral, dióval és cukorral.
  • Öntsük át egy kivajazott mély sütőtepsibe, tegyük rá a meggyet.
  • A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék kakaóval és porcukorral.
  • Terítsük a meggy tetejére.
  • Előmelegített kb 180 fokos sütőben 5 perc alatt pirítsuk kicsit meg a hab tetejét.

Megjegyzés

Mivel nálunk gyerekek is ettek belőle a rumot aromára és pici víz keverékére cseréltem.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!