Nálunk ír szódabikarbónás kenyér szokott készülni, amikor váratlanul elfogyott, a gyerekek pedig épp kenyeret ennének és nincs idő hagyományosat készíteni. Persze, most sokaknak inkább az élesztő hiány miatt lehet hasznos. Én azért szeretem mert nem kell dagasztani,órákat pihentetni, hajtogatni, szellőztetni, csak összekeverni és mehet is a sütőbe. Ropogós a külseje, a belseje finom, puha. Tapasztalatom szerint 3-4 napig puha is marad.


Hozzávalók
- 280 g liszt
- 1 tk só
- 10 g szódabikarbóna
- 235 ml tej
Elkészítés menete
- Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, kisebb formába (nálam ez egy kicsi lábas) tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon ropogósra sütjük.
My Recipe Index
-
Főzés nélküli borsó krémleves
2021-04-16 -
Amerikai sült csirke
2021-04-16 -
Almapuffancs
2021-04-14