Fűszeres csirkeleves

by Enikő

Már azt hiszem egyszer elmeséltem, hogy nálunk minden vasárnap kötelező húsleves volt csigatésztával. Soha semmi változás és ha véletlenül nem akartál enni belőle, akkor eljött a világvége. Nem csoda, hogy felnőttként, így kicsit idegenkedem a levesektől. Annyira, hogy ahogy saját háztartásom lett közel 5 évig egyszersem főztem, vagy ettem levest. Persze mivel azóta már vannak gyermekeim már mindennap van leves is. Ez az egyik kedvencem, mert különleges ízvilágot ad egy már untig ismert ételnek.

Fűszeres csirkemell

Nyomtatás
Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell
  • 2 répa
  • 1 meghámozott, egész hagyma
  • 1/2 megtisztított édeskömény gumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • kb 10 csésze zöldségalaplé
  • 3/4 csésze aprószemű tészta
  • 1 nagy marék fodros kel
  • 1 nagy marék bébi spenót
  • 1 lime

Elkészítés menete

  • A csirkemellet, répákat, hagymát, fokhagymát, babérlevelet, köményt feltesszük főni az alaplében.
  • Amikor minden megpuhult és a csirkemell is megfőtt ,kiszedjük őket. 
  • A zöldségeket feldaraboljuk ha szükséges, a csirkét 2 villa segítségével szálakra húzzuk.
  • A visszamaradt alaplében főzzük majdnem teljesen készre a tésztát.
  • Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk meg.
  • Dobjuk bele a spenótot és fodros kelt, főzzük 5 percig az egészet.
  • Tálaláshoz tegyünk mindenből egy tányérba és facsarjunk hozzá egy kis zöldcitromot is.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!