Fasírt golyók

by Enikő

Ez egy tipikus vasárnapi ebéd nálunk. A gyerekek és a férjem is nagyon szereti, és nincs is vele sok gond, így bőven belefér az elkészítése a 2 picúr mellett is.Főleg úgy, hogy nagyon jól bevonhatók az elkészítésbe, van picike fagyis kanalunk, azzal tudnak segíteni ők is megformázni a golyókat, anélkül, hogy a nyers húshoz kellene érniük.

Nálunk fasírt nagyon sok ételhez készül. Imádjuk magában rizzsel, salátával, vagy spagetti szósszal, főzelékkel, de időnként csak azért készül, mert csodás szendvicset lehet belőle csinálni egy nyári piknikezéshez.


Fasírt golyók

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 600 g darált hús
  • 2 egész tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 tk pirospaprika
  • só,bors ízlés szerint
  • 120 g kenyér 
  • 2,5 dl tej

Elkészítés menete

  • A kenyeret áztassuk bele a tejbe, nyomkodjuk le alaposan, hogy ellepje.
  • A darált hús dolgozzuk össze a tojással és alaposan fűszerezzük be a fokhagymával, sóval, borssal és piros paprikával.
  • Keverjük hozzá a kinyomkodott és szétmorzsolt kenyeret is.
  • Formázzunk pici golyókat belőle és forró, bő olajban süssük aranybarnára.

Megjegyzés

Keverhetünk hozzá pirított hagymát, reszelt sajtot is ha különlegesebb ízekre vágyunk.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!