Édes – csípős mártogatós

by Enikő

Lehet kapni a kínai boltokban azt az édes-savanyú-csípős szószt a húsokhoz. A férjem imádja, így amikor van egy kis időm, szoktam előre készíteni belőle, nagyon jól eltartható és amikor szükség van rá csak elő kell kapni a kamrából, és már locsolhatjuk is vele a friss sült húst.

 

Édes - csípős mártogatós

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. pici üvegek (tényleg picik, mert egyszerre csak keveset lehet enni belőle, elég fűszeres)
  2. 3 csésze cukor
  3. 3 csésze almaecet
  4. 2 ek reszelt friss gyömbér
  5. 6 gerezd zúzott fokhagyma
  6. 1/2 tk só (ebből kevesebbet tettem bele)
  7. chili pehely (ebből 1/4 csészényit ír a recept, viszont én csak 1 evőkanállal tettem bele és így is iszonyú csípős lett, ennek a mennyiségét mindenki igazítsa a saját ízlésére)

Elkészítés menete

  1. A cukrot, almaecetet egy lábasban forrástól számítva 5 percig főzzük.
  2. Levesszük a tűzről és belekeverjük a többi hozzávalót.
  3. Kicsi, egyforma méretű , kifertőtlenített üvegekbe töltjük, úgy hogy kb 1 ujjnyi rész maradjon üresen bennük.Alaposan zárjuk le mindet.
  4. Állítsuk őket egymás mellé egy nagy lábasban, majd a szósz magasságáig töltsük fel forrásban lévő vízzel.
  5. Főzzük 20 percig.
  6. Az idő letelte után száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Ne hagyjuk felügyelet nélkül és ha elforrna róla a víz , töltsük újra. Mindig lepje el a szósz tetejéig.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!