Az udvarunkon homokos a talaj, nem sok minden marad meg benne (legalábbis amit szeretünk), de a cukkini nagyon jól érzi magát ott. Minden évben 4 tővel szoktunk ültetni és ősz végére átlagban 20 kg termés lesz rajta. Nekünk ennyi egész télen elég, pedig heti 1x biztos készül belőle valami. Most egy levesre esett a választásunk.

Cukkinikrémleves

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 pici vöröhagyma felaprítva
  • 3 csésze reszelt cukkini
  • 1 csésze zöldségleves alaplé
  • petrezselyem
  • 1 tk só
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze tejszín

Elkészítés menete

  • Pici olajon kb 5 perc alatt süssük aranysárgára a hagymát.
  • Adjuk hozzá az alaplevet, cukkinit, sót, petrezselymet és főzzük kb 15 perc alatt puhára.
  • Turmixoljuk le alaposan.
  • Egy másik edényben olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet és keverjük össze alaposan.
  • Fokozatosan öntsük hozzá a tejet és tejszínt.
  • Alacsony lángon, folyamatosan keverve sürítsük be.
  • A 2 edény tartalmát keverjük össze, fűszerezzünk utána ha kell és még melegen tálaljuk.

My Recipe Index


You may also like

Szólj Hozzá!