Csirketorta

by Enikő

Vannak olyan receptek, amikkel képtelenség mellé lőni. Ez is egy ilyen lesz, legalábbis az én ismertségi körömben. Felénk mindenki szereti a sajtot, a csirkét és a bacont. Együtt pedig egyenesen egy új dimenziót nyitnak meg. Persze azért azt is meg kell jegyezni, hogy nem véletlenül került be az “anyakompatibilis” receptek közé, hiszen nagyon gyorsan és nagyon könnyen el tudjuk készíteni kevés hozzávalóból is.

A receptnél majd látjátok, hogy nincsenek pontos mennyiségek megadva, mert ebből tetszés szerinti adagot lehet készíteni, a saját ízvilágunknak megfelelően. Tehát ha 20 centis sajt réteget akarunk rátenni, mert azt szereti a család akkor annyit tegyünk rá, ne féljünk a saját kedvünkre alakítani. A férjemnek például rendszeresen külön készítem , mert ő imádja benne a sült hagymakarikákat is, de a többiek nem. Nyugodtan tegyük bele a kedvenc hozzávalóinkat.

Csirketorta

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 2 szavazat )

Hozzávalók

  • vékonyra szeletelt csirkemell
  • bacon
  • só,bors
  • reszelt sajt
  • tojás
  • liszt
  • tetszőleges töltelék: kolbász, sült hagyma, sonka, aszalt paradicsom- bármi amit szeretünk

Elkészítés menete

  • A tojást sózzuk, borsozzuk és enyhén felverjük.
  • A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  • Egy mély jénait kibélelünk baconnal úgy, hogy az oldalát is befedjük.
  • A fűszeres húst lisztbe forgatjuk, majd azonnal tojásba mártjuk és a jénaiba tesszük egy rétegben.
  • Megszórjuk sajttal és ha választottunk, akkor a tetszőleges töltelékkel.
  • Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van az alapanyagokból. A tetejére sajt kerüljön, amit baconnel fedjünk le.
  • Toljuk előmelegített sütőbe és kb 30 perc alatt süssük készre.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!