Bogyós szelet

by Enikő

“Mirceg morcog a málna,
szúrós kedve van máma,
jöhetne már egy medve,
aki mindent leszedne,
miért teremjek édeset,
ha nem vagytok éhesek,
jövünk ne félj, megesszük,
ha megérett, szeretjük!”
(Várfalvy Emőke)

Tele a kertünk friss gyümölcsökkel, mivel már a gyerekek se bírnak a mennyiséggel, így süteményt csináltam belőle egy délutáni játszó randira 🙂

bogyós szelet

Bogyós szelet

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 150 g szitált liszt
  • 50 g étkezési keményítő

Hozzávalók a krémhez:

  • 12 lap zselatin
  • 1 l natúr joghurt
  • 100 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 250 ml habbá vert tejszín

Egyéb:

  • 1 kg vegyes bogyós gyümölcs
  • 50 g natúr pisztácia apóra törve
  • 3 tasak színtelen tortabevonó zselé
  • 1/2 l piros szőlőlé

 

Elkészítés menete

  • A margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal. 
  • Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hogy egynemű masszát kapjunk.
  • Lisztet, keményítőt, sütőport összeszitáljuk, majd a tojásos krémhez adjuk.
  • Egyenletesen tepsibe simítjuk és előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • A zselatin lapokat vízbe áztatjuk.
  • A joghurtot elkeverjük a cukorral, citromlével.
  • A zselatint kis lábasban megolvasztjuk, majd a joghurthoz adjuk.
  • Beleforgatjuk a tejszínt.
  • A kész tésztára simítjuk a már kocsonyásodó krémet, megszórjuk a gyümölcsökkel.
  • A bevonó zselét és szőlőlevet összemelegíitjük és amikor már kihűlt, elkezd megszilárdulni a gyümölcsökre öntjük.
  • Megszórjuk pisztáciával.
  • Pár órára hűtőbe tesszük.

My Recipe Index

You may also like