Baconos-sajtos tészta

by Enikő

Hoztam egy találós kérdést, hogy mi is a mai ebédünk alapja:

“Legyen lyukas, vagy akár penészes,
Az egerek szeretik a mesében,
Tehén, juh, vagy kecske adja,
Azt a tejet, ami az alapja.”

Remélem mindenki jól tippelt a sajtra.  Készítettem egy csodás, krémes sajtos tésztát, az amerikai gyerekek nagy kedvencét a mac ‘n’ cheese-t.

Baconos-sajtos tészta

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. 250 g nyers szarvacska tészta (vagy bármilyen tészta)
  2. 2,5 ek vaj
  3. 2 csésze reszelt cheddar sajt
  4. 0,5 ek mustár
  5. 1/2 csésze tej
  6. nagy adag sült bacon
  7. 1 csésze borsó (fagyasztott vagy konzerv)

Elkészítés menete

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a tésztát.
  3. Elkeverjük a sajttal, mustárral, tejjel, borsóval, baconnel. Kb 5 percig főzzük, gyakran átkeverve. Ennyi idő alatt a borsó is megpuhul ha fagyasztottat használtunk, a sajt és a tej pedig krémes szósszá olvad össze.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!