Baconbe tekert spárga

by Enikő

“Ébresztőt fújnak fürge rigók;
ledobja kertem a hótakarót.
Ébred a hóvirág, körültekint,
meglesi alvó testvéreit.
Parányi hangja messzire  cseng:
– Tőzike, ibolya ne szenderegj!
Salamonpecsétje, téltemető,
sáfrány és kankalin, bújj csak elő!
Bőrlevél, jácint ébredjetek!
Itt az ÉV reggele: a kikelet.”
(Gyárfás Endre)


Ma kint jártam a piacon, végre igazán friss és szép spárgát kaptam. Elkészítettem belőle az egyik legegyszerűbb fogást amit csak lehet. A spárga mellett csak baconre van szükségünk. Nagyon fontos, hogy jó minőségűt vegyünk, mert az adja meg az ízét. Nálunk most enyhén füstölt került rá.

Baconbe tekert spárga

Nyomtatás
Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • spárga
  • bacon

Elkészítés menete

  • A megtisztított spárgákat egyesével megfogjuk, úgy hogy az egyik kezünk kb középen legyen a másik pedig alul és "megroppantjuk". Ahol a fás rész és a zsenge rész találkozik el fog törni. Nekünk a felső zsenge részre van szükségünk.
  • A sprágákat betekerjük a baconbe, egy tepsire fektetjük és 180 fokon, légkeverésen kb 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ha kicsit meg akarjuk bolondítani, akkor sütés előtt szórjuk meg kicsi borssal, esetleg chili pehellyel.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!