Almás sütőtökkrémleves

by Enikő

“Csípi dér, fújja szél
kedélyesen éldegél,
áztatja a hulló köd,
megérett az arany rög. ”
(Korbel Zsuzsanna)

Azt hiszem nekem végérvényesen összefolyt az ősz a sütőtökkel. Csodás zöldség, amiből jobbnál jobb ételek készíthetőek. Most egy finom, almás krémlevest hoztam nektek, amit pillanatok alatt össze lehet dobni.

Almás sütőtökkrémleves

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. Kb 500 grammos sütőtök meghámozva, kimagozva,felkockázva
  2. 2 nagy alma meghámozva, felkockázva
  3. 1 hagyma
  4. 1 gerezd fokhagyma
  5. 1 ek olívaolaj
  6. só,bors
  7. 1 1/4 csésze zöldség alaplé

Elkészítés menete

  1. A tököt és hagymát tegyük tepsire,locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük kb 15 percet.
  2. Ekkor tegyük mellé az almát, fokhagymát és süssük még 10 percig.
  3. Tegyük át az egészet a turmixgépbe és pürésítsük az alaplével.
  4. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel , esetleg gránátalma magokkal, de simán pirított zsemlekockákkal is nagyon finom.

Megjegyzés

A tök magjait tegyük félre, szuper rágcsálnivaló készülhet belőle.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!