Almaleves

by Enikő

Szakad az eső nálunk már lassan hetek óta, persze mivel van két 4 év alatti gyermekem mi ilyen időben sem maradhatunk bent. Szerencsére (bár városban lakunk) a városi burkolatok hiánya nekünk nagyon jó szórakozás ilyenkor. Egy hatalmas pocsolyázás, sarazás után pedig a forró fürdő mellé mindig jól esik egy nagy tál meleg leves.

Ha már a húsleves unalmas, akkor jöhet egy finom almaleves. Ez még a Nagymamám receptje, de egy kicsit modernizálva (ma már kicsit több fűszer is kapható a boltban 🙂 )

Nálunk direkt nagy darabokban kerül bele az alma, így nem fő szét, sokkal finomabb ha még enyhén ropogós.
Egyébként nyáron is elkészíthető ez az étel, behűtve is nagyon finom.

Almaleves

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1/2 kg savanykás alma
  • 2 dl tejföl vagy joghurt
  • 2 ek liszt
  • negyed citrom leve
  • egy egész fahéj
  • cukor
  • 2-3 darab szegfűszeg
  • 1-2 darab rózsabors (elhagyható)
  • 7 dl víz

Elkészítés menete

  • Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és tetszőleges darabokra vágjuk.
  • A vizet, almát, fahéjat, citromlevet, ízlés szerint cukrot (1-2 ek), szegfűszeget, rózsaborsot forrástól számolva kb 5 percig főzzük. Ennyi idő alatt az alma már puhul, de nem fő szét. Ha ettől puhábban akarjuk akkor főzzük tovább.
  • Szedjük ki a fűszereket.
  • A lisztet és joghurtot keverjük csomómentesre a leves levéből pár evőkanállal (fontos a hőkiegyenlítés miatt).
  • Majd öntsük a forrásban lévő levesbe. Folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon be és forraljuk újra.

Megjegyzés

A fűszereket célszerű egy teatojásba tenni, hogy könnyű legyen kiszedni őket.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!