Ez egy nagyon régi recept, még a Nagymamámtól tanultam, így nem fogok tudni pontosan anyag hányadokat leírni, mert ez is csak érzésre készül, mint minden amit tőlük “öröklünk” meg.

Zsókavári egytál

Ez egy nagyon régi recept, még a Nagymamámtól tanultam, így nem fogok tudni pontosan anyag hányadokat leírni, mert ez is csak érzésre… Ebéd zsókavári, egytál, egytálétel, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 6
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeaprólék
  • 1 konzerv borsó
  • 4-5 közepes krumpli
  • 1 vöröshagyma felkockázva
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • pirospaprika
  • só,bors
  • 200 g gomba felkarikázva
  • tarhonya

Elkészítés menete

  • Kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel.
  • Beletesszük a csirkeaprólékot és felöntjük annyi vízzel, ami bő 2 ujjnyira ellepi.
  • Sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük.
  • Ekkor beletesszük a felkockázott burgonyát és gombát. 
  • Amikor a burgonya és az aprólék is puha, beletesszük a borsót és tarhonyát és készre főzzük. 
  • Hagyjuk állni egy kicsit, hogy a tarhony felszívja a maradék levet.

My Recipe Index

You may also like