Váci rakott csirkemell

by Enikő

“Bársony a bundám, talpacskám, hol van a teffől, hol van a máj?”
(Gryllus Vilmos: Cica)

Mióta várandós lettem az első gyermekemmel imádom a májat. Előtte rá se igazán bírtam nézni, azóta viszont mindenbe képes vagyok elrejteni. Elrejtenem, pedig azért kell, mert a gyerekek nem társaim a máj szeretetében. Ez egy jó példa rá, hogyan lehet egyfélét főzni, úgy, hogy mindenki megkapja , amit szeret. A kicsik a sült csirkemellett, én pedig a májas tölteléket.
Egyébként mielőtt Boti megszületett, ez kicsit jobban nézett ki, akkor még az egész csirkemelleket töltöttem meg vele, de mára csak ez a gyors verzió maradt belőle.

Váci rakott csirkemell

“Bársony a bundám, talpacskám, hol van a teffől, hol van a máj?” (Gryllus Vilmos: Cica) Mióta várandós lettem az első gyermekemmel imádom… Ebéd máj, csirkemell, májastöltelék, májjal töltött csirkemell Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • csirkemell vékonyan felszeletelve (kb 2 egész mell megtölt egy normál tepsit)
  • 4 csirkemáj nagyobb darabokra vágva
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • ízlé szerint só
  • ízlé szerint bors
  • 1/2 csokor felaprított petrezselyem
  • 1 kis konzerv zöldborsó
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 dl tej

Elkészítés menete

  • A zsemléket áztassuk a tejbe.
  • Kevés zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát.
  • Adjuk hozzá a májakat és süssük fél készre.
  • Hagyjuk kicsit hűlni.
  • Amikor már kézmeleg a hagymás máj, keverjük össze a kinyomkodott zsemlékkel, sóval, borssal, petrezselyemmel és borsóval.
  • A csirkemell darabokat sózzuk, borsozzuk és fektessük egy zsiradékkal enyhén kikent tepsibe.
  • Terítsük rá a májat, majd egy újabb réteg fűszerezett csirkemellet.
  • Meleg, kb 180 fokos sütőben süssük készre.

Megjegyzés

Nem kell neki sok idő, kb 30- 40 perc , különben a csirkemell kiszárad.

You may also like

Szólj Hozzá!