Tökéletes amerika palacsinta

by Enikő

Valamiért nálunk a gyerekek nem szeretik a magyar, vékony tésztás palacsintákat. Nekik a pufi, vastag verzió a kedvenc, ezért is készül gyakran palacsintapite, de az amerika palacsinta viszont “mindent visz”. Egyszerűen nem tudok eleget sütni belőle, lekvárral, pudinggal, túróval vagy akár baconnel és juhtúróval is imádják.

A magyar palacsintával ellentétben meg van az az előnye, hogy nem kell mozgatni a serpenyőt, hogy elfolyjon, nem szakad el és nagyon könnyű megfordítani. Az első pár darabnál, amíg belejövünk érdemes ellenőrizni, hogy átsült a belseje.

Amerikai palacsinta

Valamiért nálunk a gyerekek nem szeretik a magyar, vékony tésztás palacsintákat. Nekik a pufi, vastag verzió a kedvenc, ezért is készül gyakran… Desszertek palacsinta, amerikai palacsinta, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1,5 csésze liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 1/4 csésze tej
  • 1 tojás
  • 3 ek olvasztott vaj vagy olíva olaj
  • tehetünk hozzá: reszelt narancshéjat vagy fahéjat ha kicsit fel akarjuk dobni

Elkészítés menete

  • A lisztet, sót, sütőport, cukrot összeszitáljuk.
  • A tejet, olvasztott vajat, tojást elkeverjük.
  • A 2 tál hozzávalóit keverjük csomómentesre.
  • Palacsintasütőbe tegyünk 1-1 kis merőkanálnyi adagot a tésztából. Addig süssük az alsó oldalát, amíg megjelennek az apró buborékok. Ekkor fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük barnára.

You may also like

Szólj Hozzá!