Tejszínes sertésszűz

by Enikő

A sertésszűz rendkívül változatosan felhasználható húsféle (többek között a brassói is ebből készül hagyományosan, süthető egészben, göngyölve, töltve, tűzdelve ). Nagyon gyakran készül nálunk valamilyen formában, mert nagyon gyorsan hőkezelhető és lágy rostozatú húsféleség.

Tejszínes sertésszűz

Ez most egy nagyon egyszerű tokányféleség, bár nem igazán sikerült a ceruzavastagság 🙂
Ha kicsit bevállalósak vagytok, akkor ebben a videóban nagyon profi hentesek mutatják meg , hogy melyik rész is a szűzpecsenye, és persze a többi részét is sertésnek.
https://www.youtube.com/watch?v=6SRmlpMtpNA

Tejszínes sertésszűz

A sertésszűz rendkívül változatosan felhasználható húsféle (többek között a brassói is ebből készül hagyományosan, süthető egészben, göngyölve, töltve, tűzdelve ). Nagyon gyakran… Ebéd tejszín, tokány, sertésszűz, mexikói, mexikói sertészűz Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 600 g sertésszűz vékonyan felcsíkozva
  • 1 konzerv kukorica leszűrve a levétől
  • 1 konzerv borsó leszűrve a levétől
  • 500 ml főzőtejszín
  • bors
  • 1 kis fej hagyma apróra kockázva

Elkészítés menete

  • Kevés olajon pirítsuk aranysárgára a hagymát.
  • Dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk és nagyon pici víz hozzáadásával pároljuk puhára.
  • Keverjük hozzá a borsót, kukoricát.
  • Öntsük fel a tejszínnel és kicsit forraljuk össze.
  • Még melegen párolt rizzsel tálaljuk.

You may also like

Szólj Hozzá!