A sertésszűz rendkívül változatosan felhasználható húsféle (többek között a brassói is ebből készül hagyományosan, süthető egészben, göngyölve, töltve, tűzdelve ). Nagyon gyakran készül nálunk valamilyen formában, mert nagyon gyorsan hőkezelhető és lágy rostozatú húsféleség.

Ez most egy nagyon egyszerű tokányféleség, bár nem igazán sikerült a ceruzavastagság 🙂
Ha kicsit bevállalósak vagytok, akkor ebben a videóban nagyon profi hentesek mutatják meg , hogy melyik rész is a szűzpecsenye, és persze a többi részét is sertésnek.
https://www.youtube.com/watch?v=6SRmlpMtpNA

Hozzávalók
- 600 g sertésszűz vékonyan felcsíkozva
- 1 konzerv kukorica leszűrve a levétől
- 1 konzerv borsó leszűrve a levétől
- 500 ml főzőtejszín
- só
- bors
- 1 kis fej hagyma apróra kockázva
Elkészítés menete
- Kevés olajon pirítsuk aranysárgára a hagymát.
- Dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk és nagyon pici víz hozzáadásával pároljuk puhára.
- Keverjük hozzá a borsót, kukoricát.
- Öntsük fel a tejszínnel és kicsit forraljuk össze.
- Még melegen párolt rizzsel tálaljuk.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13