A szatyorás egy Kárpátaljai étel, valójában lecsó tésztával, tejjel habarva. Nagyon laktató, finom és persze kicsit fel tudjuk dobni a már untig ismert ízeket.

Szatyorás

A szatyorás egy Kárpátaljai étel, valójában lecsó tésztával, tejjel habarva. Nagyon laktató, finom és persze kicsit fel tudjuk dobni a már untig… Ebéd szatyorás,kárpátalja,lecsó,habart lecsó,tejes lecsó, tésztás lecsó, lecsó tésztával, lecsó tejjel, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 vöröshagyma vékonyan felkarikázva
  • zsiradék
  • 50 dkg lecsó paprika felkarikázva
  • 4-5 paradicsom felkockáázva
  • bors
  • 5-6 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés menete

  • 1 kk sót 1 dl vízben feloldunk és összedolgozunk 200 g liszttel. Jó kemény tésztát készítünk belőle, félretesszük.
  • A felkarikázott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk.
  • Hozzáadjuk a paprikát és együtt pároljuk tovább.
  • Amikor kicsit összeesik a paradicsomot is belekeverjük. Zsírjára pirítjuk.
  • Közben a tésztát kinyújtjuk és vastag metéltre vágjuk. Liszttel meghintjük.
  • Amikor a lecsó megfőtt, beleszórjuk a tésztát és tejet.
  • Miközben a tészta megfő, magába szívja a tejet és besűríti a lecsót. 
  • Még melegen tálaljuk.

You may also like