A szatyorás egy Kárpátaljai étel, valójában lecsó tésztával, tejjel habarva. Nagyon laktató, finom és persze kicsit fel tudjuk dobni a már untig ismert ízeket.

Hozzávalók
- 2 vöröshagyma vékonyan felkarikázva
- zsiradék
- 50 dkg lecsó paprika felkarikázva
- 4-5 paradicsom felkockáázva
- só
- bors
- 5-6 dl tej
- 20 dkg liszt
- víz
Elkészítés menete
- 1 kk sót 1 dl vízben feloldunk és összedolgozunk 200 g liszttel. Jó kemény tésztát készítünk belőle, félretesszük.
- A felkarikázott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a paprikát és együtt pároljuk tovább.
- Amikor kicsit összeesik a paradicsomot is belekeverjük. Zsírjára pirítjuk.
- Közben a tésztát kinyújtjuk és vastag metéltre vágjuk. Liszttel meghintjük.
- Amikor a lecsó megfőtt, beleszórjuk a tésztát és tejet.
- Miközben a tészta megfő, magába szívja a tejet és besűríti a lecsót.
- Még melegen tálaljuk.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13