“Érik az alma,
hajlik a gallya,
fűre hajlik, mint egy sátor,
sok édes almától.
Szedjük,
kapjuk,
habosra harapjuk, –
a többivel mi legyen?
Holnapra hagyjuk! “
(Csanádi Imre)

A férjem nagyon szereti a tormát, én viszon még az illatát is alig bírom elviselni,dehát ez az asszonyok sorsa 🙂 ha szerti akkor természetesen elkészítem neki, ezzel a recepttel pedig magamon segítek, mert elveszi az erős, terjengő illatokat. És természetesen az se hátrány, hogy a savanykás alma nagyon jól illik a tormához, ezzel pedig egy újabb különleges kis kiegészítő kerülhet az asztalunkra. Hamarosan úgyis itt a Húsvéti időszak, akkor pedig a sok sonkához jól fog jönni.

Svéd almamártás (tormával)

“Érik az alma,hajlik a gallya,fűre hajlik, mint egy sátor,sok édes almától.Szedjük,kapjuk,habosra harapjuk, –a többivel mi legyen?Holnapra hagyjuk! “(Csanádi Imre) A férjem nagyon… Ebéd torma, ecetes torma, húsvét, sonka, tormamártás, majonézes torma, almás torma, almamártás, svéd almamártás, tejfölös torma Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 nagyobb alma meghámozva, apróra felkockázva
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 ek majonéz
  • citromlé
  • bors
  • 2 ek ecetes torma

Elkészítés menete

  • Az almákat pici vízzel puhára pároljuk, majd pépesítjük.
  • Összekeverünk minden hozzávalót és pár órát hűtőben pihentetjük.

You may also like