„Míg te mosol, licsi-loccs,
málnát szed két kicsi bocs.
Málnát szednek, ha találnak,
kis húguknak, Nórikának”.
Ittatok már sült teát? Nemrég kipróbáltuk egy kirándulás alkalmával, és nagyon ízlett mindenkinek. Gyorsan utána is olvastam, hogyan készül, és beindult a gyártása. A tartósságról majd pár hónap múlva tudok nyilatkozni, addig eldugok egy üveggel, mert rájár a család.

Hozzávalók
tetszés szerinti erdei gyümölcs (málna,szeder,eper, ribizli,áfonya vegyesen), lehet fagyasztott is, azzal is próbáltam és működik egész fahéj egész szegfűszeg pici üvegek
Elkészítés menete
Az üvegeket alaposan kimossuk, kiforrázzuk. Teljesen teletöltjük gyümölccsel, sütés közben össze fog esni. Mindegyikbe teszünk egy picike darab fahéjat, szegfűszeget, de ha nem szeretjük , akkor nyugodtan hagyjuk el. Zárjuk le az üvegeket és toljuk be a sütőbe. Kb 40 perc alatt elkészül, szépen összeesik és kiengedi az ízét. Fogyasztáskor csak fel kell engednünk forró vízzel és ízlés szerint beédesítenünk.
Megjegyzés
Fontos, hogy nagyon picike üvegek kellenek hozzá. Nálunk ezek újrahasznosított joghurtos üvegek voltak.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13