„Míg te mosol, licsi-loccs, 
málnát szed két kicsi bocs. 
Málnát szednek, ha találnak, 
kis húguknak, Nórikának”.

Ittatok már sült teát? Nemrég kipróbáltuk egy kirándulás alkalmával, és nagyon ízlett mindenkinek. Gyorsan utána is olvastam, hogyan készül, és beindult a gyártása. A tartósságról majd pár hónap múlva tudok nyilatkozni, addig eldugok egy üveggel, mert rájár a család.

Sült tea

„Míg te mosol, licsi-loccs,  málnát szed két kicsi bocs.  Málnát szednek, ha találnak,  kis húguknak, Nórikának”. Ittatok már sült teát? Nemrég kipróbáltuk… Befőzés Sült tea Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

tetszés szerinti erdei gyümölcs (málna,szeder,eper, ribizli,áfonya vegyesen), lehet fagyasztott is, azzal is próbáltam és működik egész fahéj egész szegfűszeg pici üvegek

Elkészítés menete

Az üvegeket alaposan kimossuk, kiforrázzuk. Teljesen teletöltjük gyümölccsel, sütés közben össze fog esni. Mindegyikbe teszünk egy picike darab fahéjat, szegfűszeget, de ha nem szeretjük , akkor nyugodtan hagyjuk el. Zárjuk le az üvegeket és toljuk be a sütőbe. Kb 40 perc alatt elkészül, szépen összeesik és kiengedi az ízét. Fogyasztáskor csak fel kell engednünk forró vízzel és ízlés szerint beédesítenünk.

Megjegyzés

Fontos, hogy nagyon picike üvegek kellenek hozzá. Nálunk ezek újrahasznosított joghurtos üvegek voltak.

You may also like

Szólj Hozzá!