Sós keksz

by Enikő

Ez egy nagyon régi családi recept, nagy mennyiségben kell készíteni mindig, mert eteti magát. 🙂

Sós keksz

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 100 g margarin
  • kb 5 ek tejföl
  • ízlés szerint só

Elkészítés menete

  • A lisztet, sót és margarint összemorzsoljuk.
  • Beledolgozzuk a tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  • 1,5 órát pihentetjük.
  • Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formára.
  • Közepesen meleg sütőben világosra sütjük.

Megjegyzés

Amikor kivesszük, még "nyersnek" puhának kell lennie, mint a mézeskalácsnál.

My Recipe Index

You may also like