Egyértelmű tény, hogy a családom imádja pizza minden formáját. Eddig mindig ugyanazt a receptet használtuk, de mivel kaptam egy szuper receptes könyvet, muszáj volt kipróbálni valami újat. Ennek a pizzának a sütését egy serpenyőben kezdjük, ezzel pedig rendkívül ropogós lesz az alja, a tészta pedig lyukacsos és puha. Az első teszt sütés óta már többször is elkészítettem,főleg mert gyorsabb mint a hagyományos receptem. Ráadásul mivel a munka javát a kenyérsütő végzi helyettem, még dolgozni sem kell vele sokat.


Hozzávalók
- 2 csésze liszt
- 1+1/8 tk szárított élesztő
- 3/4 tk só
- 1 ek olíva olaj
- 3/4 csésze jeges víz
Elkészítés menete
- Minden hozzávalót nagyon alaposan összedolgozunk, majd letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát pihentetjük.
- A tésztát 2 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk őket.
- 1-1 serpenyőbe helyezzük a tésztát, megkenjük szósszal és megpakoljuk a feltétekkel.
- Tűzhelyen közepes lángon kezdjük a sütést, kb 3 perc. Ekkor spatulával enyhén megemelve ellenőrizzük, hogy az alja megsült.
- Tegyük előmelegített sütőbe további 10 percre.
- Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Ha előző este elkészítjük a tésztát, kelesztés nélkül tegyük a hűtőbe és nyújtás előtt 30 perccel tegyük meleg helyre.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13