Serpenyős pizza

by Enikő

Egyértelmű tény, hogy a családom imádja pizza minden formáját. Eddig mindig ugyanazt a receptet használtuk, de mivel kaptam egy szuper receptes könyvet, muszáj volt kipróbálni valami újat. Ennek a pizzának a sütését egy serpenyőben kezdjük, ezzel pedig rendkívül ropogós lesz az alja, a tészta pedig lyukacsos és puha. Az első teszt sütés óta már többször is elkészítettem,főleg mert gyorsabb mint a hagyományos receptem. Ráadásul mivel a munka javát a kenyérsütő végzi helyettem, még dolgozni sem kell vele sokat.

Serpenyős pizza

Serpenyős pizza

Egyértelmű tény, hogy a családom imádja pizza minden formáját. Eddig mindig ugyanazt a receptet használtuk, de mivel kaptam egy szuper receptes könyvet,… Ebéd Serpenyős pizza Hungarian
pizza,serpenyős pizza, házi pizza, gyors pizza
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt
  • 1+1/8 tk szárított élesztő
  • 3/4 tk só
  • 1 ek olíva olaj
  • 3/4 csésze jeges víz

Elkészítés menete

  • Minden hozzávalót nagyon alaposan összedolgozunk, majd letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát pihentetjük.
  • A tésztát 2 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk őket.
  • 1-1 serpenyőbe helyezzük a tésztát, megkenjük szósszal és megpakoljuk a feltétekkel.
  • Tűzhelyen közepes lángon kezdjük a sütést, kb 3 perc. Ekkor spatulával enyhén megemelve ellenőrizzük, hogy az alja megsült.
  • Tegyük előmelegített sütőbe további 10 percre.
  • Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Ha előző este elkészítjük a tésztát, kelesztés nélkül tegyük a hűtőbe és nyújtás előtt 30 perccel tegyük meleg helyre.

You may also like