Sajtos cukkini fasírtok

by Enikő

Nap kergeti a telet.
Hancúroznak friss szelek.
Nyelvecskéjével a fű
tavaszt kóstol: – Jóízű!
Bimbót bont a barka már.
A hóvirág? Ő sem vár.
Hosszú volt a tél nagyon.
Jót nyújtózik a napon.”
(Osvát Erzsébet)

Ez az egyik olyan recept, amit ha meglátna a szakoktatóm, azt mondaná “Egy leleményes magyar anyuka mindent kiránt!”. Ez nagyon jól leírja a helyzetet, hiszen nálunk jelenleg csak a rántott hús fogy a kicsinél, ezzel viszont sikerült egy kicsit “becsapni”. Persze nem hús állaga van, hiszen sajt és cukkini van benne, ennekellenére szívesen megette, kapott hozzá fűszeres tejfölt és még mártogatni is megtanult . Egyébként már szerepelt az előző 2 blogon is, így biztosan kijelenthetem, hogy már 10 éve rendszeresen készül. Ez az akkori első kép ami készült róla, azért remélem látszik, hogy ezen a téren is fejlődöm 🙂

Sajtos cukkini fasírtok

“ Nap kergeti a telet.Hancúroznak friss szelek.Nyelvecskéjével a fűtavaszt kóstol: – Jóízű!Bimbót bont a barka már.A hóvirág? Ő sem vár.Hosszú volt a… Ebéd cukkini, sajt, fasírt, húsmentes, vegetarianus Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  •  
  • 1 kg reszelt cukkini
  • 1,5 tk só
  • 2 kicsi tojás
  • 150 g reszelt sajt
  • só,bors, petrezselyem
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5-6 ek zsemlemorzsa (attól függ mennyire nedves a cukkini)
  • a panírozáshoz:liszt, tojás,zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  • A cukkinit keverjük össze a sóval és tegyük félre kb 20 percre. Ha letelt az idő, akkor az összes nedvességet nyomkodjuk ki belőle.
  • A visszamaradt cukkinit keverjük össze a sajttal,borssal, petrezselyemmel, tojással, fokhagymával és zsemlemorzsával.
  • Formázzunk belőle kis golyókat és a szokásos módon panírozzuk be őket liszt, tojás majd zsemlemorzsa sorrendben.
  • Forró, bő olajban süssük őket aranybarnára.

You may also like

Szólj Hozzá!