Rebarbara szörp

by Enikő

“Megfogtam egy magocskát,
fúrok neki lyukacskát.
Beleteszem,
betemetem,
gereblyézem,
öntözgetem.
Megsüti a napocska,
kibújik,
nő a szára,
akkor a szél megfújja,
elrepül a magocska.”

Ahogy a képen is látszik ez egy nagyon régi receptem, évek óta így készül. Mivel törlésre kerül lassan a régi blogom , így áthozom ide is, hogy biztosan megmaradjon 🙂 Szerencsére tele a kert rebarbarával, már 3 különböző helyen is nő 1-1 bokor.

Rebarbara szörp

“Megfogtam egy magocskát,fúrok neki lyukacskát.Beleteszem,betemetem,gereblyézem,öntözgetem.Megsüti a napocska,kibújik,nő a szára,akkor a szél megfújja,elrepül a magocska.” Ahogy a képen is látszik ez egy nagyon… Befőzés Rebarbara szörp Hungarian
rebarbara, szörp, rebarbara szörp
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 700 g megtisztított,felkockázott rebarbaraszár
  • 4 nagy citrom felkarikázva
  • 2,5 kg cukor
  • 2,5 l víz
  • 50 g citromsav

Elkészítés menete

  • A citromokat,rebarbarát és vizet forrástól számítva kb 20 percig főzzük.Ennyi idő alatt a lé szép rózsaszín lesz és a rebarbara megpuhul.
  • A levet átszűrjük, a rebarbarából,citromból kinyomkodjuk az összes folyadékot.
  • Hozzákeverjük a citromsavat, cukrot és újabb kb 15 percig forraljuk. Forró,steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!