Rebarbara mártás

by Enikő

” Varázspálcám suhogása
felkelti a vidéket.
A tél végi utazásra
barátaim kísérnek.

Varázsigém hatalmával
elaltatom a telet.
Az ágakra rásuhintva
ébresztem a rügyeket.

Virág nyílik ahol járok,
ágak végén tipegek.
Tündérszárnyam nyomában már
ott virít a kikelet. “

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van kertem és abban bizony termelünk is néhány dolgot. Ilyenkor tavasszal az első terméseink egyike a rebarbara, idén sem volt ez máshogy hiszen gyönyőrű, húsos szárakat növesztett ismét.

Bónuszként mutatok nektek egy videót , ahol Kaldeneker György rebarbarás ételeket készít 🙂


Rebarbara mártás

” Varázspálcám suhogásafelkelti a vidéket.A tél végi utazásrabarátaim kísérnek. Varázsigém hatalmávalelaltatom a telet.Az ágakra rásuhintvaébresztem a rügyeket. Virág nyílik ahol járok,ágak végén… Ebéd rebarbara, főtt hús, szósz, mártogatós Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 2 szavazat )

Hozzávalók

  • 4-5 szál húsos megtisztított és felkockázott rebarbara
  • 150 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2-3 ek cukor
  • 1/4 citrom leve (elhagyható)
  • víz
  • pici olaj

Elkészítés menete

  • A felkockázott rebarbarát pici olajon pár perc alatt megfuttatjuk.
  • Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a cukrot és kb 15 perc alatt puhára főzzük.
  • Leturmixoljuk.
  • A lisztet és tejfölt elkeverjük pici vízzel és felöntjük vele a rebarbara pürét.
  • Folyamatos keverés közben, alacsony lángon besűrítjük.
  • Tálalás előtt én pici citromlevet szoktam még hozzá keverni.

You may also like

Szólj Hozzá!