Amikor kiderült, hogy búza intoleranciám van az első, ami gondot okozott, hogy mit egyek reggelire. Egész éjszaka szopizik a lányom, így mire reggel ébredek iszonyú éhes vagyok, és egy hatalmas adag energia bomba kell, hogy tudjak funkcionálni. Ez a recept tökéletesen kiváltotta az eddigi szendvicseket, amiket reggelire csináltam. Finom, enyhén sós, baconos, isteni egy kis paradicsommal és lilahagymával. Extra nagy bónuszként pedig nagyon jól fagyasztható, hetek múlva is olyan olvadás után mint a friss. A férjem gyakran kivesz egyet a fagyasztóból reggel munka előtt, magával viszi és pár óra múlva már ott az isteni, házi tízórai kéznél.

Quionoás muffin

Ha tejfehérjére is diétázunk, akkor a sajtot cseréljük le benne növényi sajtra. Nekem a Violife mozzarella váltotta ki a legjobban.

Quinoás - baconos muffin

Amikor kiderült, hogy búza intoleranciám van az első, ami gondot okozott, hogy mit egyek reggelire. Egész éjszaka szopizik a lányom, így mire… Desszertek Quinoás – baconos muffin Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 200 g nyers quinoa
  • 400 g víz
  • 2 tojás picit felverve
  • 1 hagyma nagyon apróra vágva 
  • 200 g reszelt cheddar sajt
  • 45 g aszalt paradicsom felaprítva
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 csésze sült bacon szalonna

Elkészítés menete

  • A quinoát tiszta vízben többször átmossuk, majd a vízzel és pici sóval puhára főzzük. 
  • Amikor a quinoa teljesen kihűlt alaposan keverjük össze a többi hozzávalóval.
  • Adagoljuk muffin formákba és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

Megjegyzés

Bacon helyett tehetünk bele kolbászt, sonkát, párizsit is.

You may also like

Szólj Hozzá!