“Serpenyőben a lapótya,
lesi, várja Kelekótya.

Silleg-süllög a lapótya.
Mit sündörögsz, Kelekótya.

Megfordítják a lapótyát,
pirongatják Kelekótyát:

– Várj sorodra, Kelekótya,
nem sült meg még a lapótya!

Csak nem tágít Kelekótya,
markában már a lapótya.

Ja-jaj, éget a lapótya! –
Jajveszékel Kelekótya.”
( Kányádi Sándor: Kelekótya-lapótya )

Azt hiszem ez az egyik legegyszerrűbb burgonya köret , ha kicsit kimozdulunk a főtt és a sült krumpli bűvköréből. Gyorsan elkészül, mégis egy kicsit feldobhatjuk az ebédünket vele.

Mustáros burgonyaröszti

“Serpenyőben a lapótya,lesi, várja Kelekótya. Silleg-süllög a lapótya.Mit sündörögsz, Kelekótya. Megfordítják a lapótyát,pirongatják Kelekótyát: – Várj sorodra, Kelekótya,nem sült meg még a… Ebéd burgonya,krumpli,röszti, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 300 g burgonya
  • bors
  • 1/2 tk őrölt barna mustármag
  • olaj a sütéshez

Elkészítés menete

  • A burgonyákat alaposan megmossuk, megsikáljuk, majd egy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • Kis adagokat kiveszünk a reszelékből és az összes nedvességet kinyomkodjuk belőle.
  • A száraz krumplit sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a mustármaggal.
  • Alaposan összedolgozzuk, ellapított "fasírtokat" formázunk belőle.
  • Kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. ( egyik oldal kb 5 perc, másik kb 3 perc).

You may also like