Mozzarella rudacskák

by Enikő

Gyakran kérdezik tőlem, hogyan veszem rá a gyerekeket, hogy sok zöldséget egyenek. A válasz pedig, hogy leleményes vagyok 🙂 . Mivel a sajtot szinte minden gyerek szereti, ezért könnyű belecsempészni néhány zöldségféle pürésített változatát. Most ez karfiol pürét jelentett, mert színben passzolt, nem túl feltűnő a módosítás. Nem is volt panaszkodás, mind elfogyott még melegen ebéd előtt 🙂

Hogyan készül a karfiol püré? Nagyon egyszerű az egész. Fogjuk a rózsáira szedett karfiolt és forró, sós vízben puhára főzzük, majd leturmixoljuk.

100 g karfiolban alig 30 kcal van, ásványi anyagok közül foszfor,kalcium,magnézium,cink,kobalt,mangán, réz és még kis mennyiségű vas is megtalálható benne.Vitaminok közül tiamin, riboflavin,niacin,biotin és kevés E vitamin is megtalálható. Fontos, hogy hiába van benne a B vitaminokból több is, B12 nincs!

Mozzarella rudacskák

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 ek lenmagliszt (elhagyható)
  • 1 csésze reszelt mozzarella
  • 1/2 csésze karfiolpüré
  • 1 ek keményítő
  • ízlés szerint fűszerek (bazsalikom,oregánó)

Elkészítés menete

  • A zsemlemorzsát és lenmaglisztet a fűszerekkel összekeverjük
  • A sajtot, keményítőt, karfiol pürét összedolgozzuk.
  • Apró rudakat formázunk belőle, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  • A rudakat becsomagoljuk, majd 20-30 percre fagyasztóba tesszük
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 3-4 perc alatt, többször átfordítva megsütjük őket.

My Recipe Index

You may also like