Mézes házi műzli

by Enikő

Züm, züm, zümmögve szálldos,
levélkén alszikha álmos
Sárga nadrágos kis méhek
készítik a lépes mézet”

Azt hiszem ezt a receptet már a sütés közben terjengő illatok miatt is érdemes elkészíteni, hiszen a fahéj és méz semmihez sem fogható csodás illata betölti az egész lakást. Persze az illata mellett, tökéletes nassolnivalónak bizonyult, a gyerekek imádják ropogtatni és kivételesen azért sem panaszkodnak ha reggeli ezt kapják, hiszen a benne lévő csokoládé forgács miatt egészen más élményt jelent számukra, mint egy sima reggeli granola

Mézes házi müzli

Mézes házi müzli

Nyomtatás
Adag: 4 Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. 2 csésze nagyszemű zabpehely
  2. 1/2 csésze szeletelt kesudió
  3. 2 ek barna cukor
  4. 1 tk fahéj
  5. csipet só
  6. 4 ek olvasztott kókuszolaj
  7. 1/2 csésze méz
  8. pici vanília kivonat
  9. 1/3 csésze édesítetlen kókuszreszelék vagy pehely
  10. 1/2 csésze jó minőségű csokoládé forgács
  11. 1/2 csésze mazsola

Elkészítés menete

  1. A zabpelyhet, kesudiót, kókuszt, cukrot,fahéjat és sót keverjük össze.
  2. Alaposan forgassuk át a vaníliával, mézzel és kókuszolajjal.
  3. Terítsük szét egy nagy tepsin és kb 20 percre tegyük 180 fokos sütőbe. A sütési idő felénél forgassuk át az egészet, hogy minden oldala meg tudjon pirulni.
  4. Miután teljesen kihűlt a kész műzlink adjuk hozzá a mazsolát és csokoládét.

Megjegyzés

Légmentesen záródó edényben pár hétig eláll.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!