Mézes házi műzli

by Enikő

Züm, züm, zümmögve szálldos,
levélkén alszikha álmos
Sárga nadrágos kis méhek
készítik a lépes mézet”

Azt hiszem ezt a receptet már a sütés közben terjengő illatok miatt is érdemes elkészíteni, hiszen a fahéj és méz semmihez sem fogható csodás illata betölti az egész lakást. Persze az illata mellett, tökéletes nassolnivalónak bizonyult, a gyerekek imádják ropogtatni és kivételesen azért sem panaszkodnak ha reggeli ezt kapják, hiszen a benne lévő csokoládé forgács miatt egészen más élményt jelent számukra, mint egy sima reggeli granola

Mézes házi müzli

Mézes házi müzli

Züm, züm, zümmögve szálldos, levélkén alszikha álmos Sárga nadrágos kis méhek készítik a lépes mézet” Azt hiszem ezt a receptet már a… Reggeli méz, mézes, müzli, reggeli Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. 2 csésze nagyszemű zabpehely
  2. 1/2 csésze szeletelt kesudió
  3. 2 ek barna cukor
  4. 1 tk fahéj
  5. csipet só
  6. 4 ek olvasztott kókuszolaj
  7. 1/2 csésze méz
  8. pici vanília kivonat
  9. 1/3 csésze édesítetlen kókuszreszelék vagy pehely
  10. 1/2 csésze jó minőségű csokoládé forgács
  11. 1/2 csésze mazsola

Elkészítés menete

  1. A zabpelyhet, kesudiót, kókuszt, cukrot,fahéjat és sót keverjük össze.
  2. Alaposan forgassuk át a vaníliával, mézzel és kókuszolajjal.
  3. Terítsük szét egy nagy tepsin és kb 20 percre tegyük 180 fokos sütőbe. A sütési idő felénél forgassuk át az egészet, hogy minden oldala meg tudjon pirulni.
  4. Miután teljesen kihűlt a kész műzlink adjuk hozzá a mazsolát és csokoládét.

Megjegyzés

Légmentesen záródó edényben pár hétig eláll.

You may also like

Szólj Hozzá!