“Megérett a cseresznye
Piroslik az ágon
Ezer piros csengettyű
csilingel a fákon.

Megérett a cseresznye,
Szedik a kosárba,
Holnap reggel szekérrel
viszik a vásárba.

Jaj, de piros! Jaj de szép!
Az íze, de édes!
Sül is már a tepsiben,
A cseresznyésrétes!”
(Zelk Zoltán)

A szokásos havi “kibeszélő showra” készült ez a kis desszert. A szünetekben mindenkinek jól esik egy kicsit nassolni, kiadva a feszültséget :), de persze ahhoz, hogy elkészítsük nem kell különleges alkalom 🙂

Meleg cseresznyés sütemény

“Megérett a cseresznyePiroslik az ágonEzer piros csengettyűcsilingel a fákon. Megérett a cseresznye,Szedik a kosárba,Holnap reggel szekérrelviszik a vásárba. Jaj, de piros! Jaj… Desszertek cseresznye, dió, cseresznyés süti, diós süti, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 500 g kimagozott cseresznye
  • 1/2 citrom leve
  • 80 g gorombára vágott dió
  • 120 g porcukor
  • 3 tojás
  • 50 ml rum
  • csipet fahéj
  • 120 g liszt
  • 200 ml tej

Elkészítés menete

  • A cseresznyét elosztjuk egy mély sütőtepsibe, locsoljuk meg a citrom levével.
  • Megszórjuk a dióval.
  • A porcukrot,fahéjat, tojássárgákat, rumot, lisztet és tejet csomómentesre keverjük.
  • Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
  • Öntsük a cseresznyére a tésztát.
  • Előmelegített, kb 180 fokos sütőben süssük kb 10 perc alatt aranybarnára.
  • Azonnal tálaljuk porcukorral megszórva.

Megjegyzés

Hidegen, kihűlve is finom, de azért melegen az igazi 🙂

You may also like

Szólj Hozzá!