Meggyes – túrós kenyérpuding

by Enikő

” Egy – megérett a meggy,
Kettő – csipkebokor vessző,
Három – te leszel a párom,
Négy – bíz oda nem mégy,
Öt – leszállott a köd,
Hat – hasad a pad,
Hét – sáros ez a rét,
Nyolc – üres a polc,
Kilenc – kis Ferenc,
Tíz – tiszta víz,
Ha nem tiszta, vidd vissza,
Ott a szamár, megissza!  “

Megint maradt egy nagy adag száraz kenyerünk, és megint egy isteni kenyérpudingban hasznosítottuk újra. Az a jó ezekben a receptekben, hogy tényleg bármit beletehetünk, amit szeretünk, van sós verziója is, legközelebb olyat hozok, mert nem mindenki olyan édesszájú mint én 🙂 Ha a meggy nem a kedvencünk, akkor ki lehet cserélni eperre, mazsolára is.

Meggyes - túrós kenyérpuding

Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 300 g száraz, felkockázott kenyér vagy kalács
  • 250 ml tej
  • 120 g cukor
  • 5 tojás
  • 1/2 citrom leve 
  • 1/4 citrom reszelt héja
  • 500 g túró
  • ízlés szerint vanília kivonat
  • 1 magozott meggy befőtt lé nélkül

Elkészítés menete

  • A kenyér kockákra öntjük a tejet, átforgatjuk és félretesszük.
  • A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  • A tojássárgákat, a cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a vaníliát verjük habosra.
  • Adjuk hozzá a túrót.
  • Forgassuk bele a tojáshabot is.
  • A kenyér kockák felét tegyük egy kivajazott mély tepsibe/tortaformába.
  • Szórjuk meg a meggy és túró harmadával.
  • Tegyük rá a maradék kenyeret és öntsük le az összes túrós krémmel és meggyel.
  • Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és addig süssük, amíg elkezd megbarnulni (kb 30-40 perc).

Megjegyzés

Ne süssük túl, mert akkor kiszárad.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!