Mascarponés – fahéjas keksz

by Enikő

Gyakran készül itthon házi keksz. Többnyire azért, mert vendégeink lesznek, vagy azért mert a baba – mama klubba nem szeretünk üres kézzel menni. Ez is egy ilyen kis összejövetelre készült, bár a cukor miatt inkább csak az anyukák élvezték az ízeit.

Mascarponés - fahéjas keksz

Gyakran készül itthon házi keksz. Többnyire azért, mert vendégeink lesznek, vagy azért mert a baba – mama klubba nem szeretünk üres kézzel… Desszertek mascarpone,krémsajt, keksz, cookie, fahéj, fahéjas keksz Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 113 g vaj
  • 115 g mascarpone
  • 1,5 csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 tk sürőpor
  • ízlés szerint vanília kivonat
  • csipet fahéj
  • 1 3/4 csésze liszt
  • forgatáshoz fahéjas cukor

Elkészítés menete

  • Minden hozzávalót nagyon alaposan dolgozzunk össze, ne maradjanak benne liszt csomók.
  • Formázzunk belőle kis golyókat.
  • Forgassuk őket fahéjas cukorba és tegyük tepsire.
  • 180 fokon előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.

Megjegyzés

Mikor kivesszük még nagyon puhák lesznek, a tepsin hagyjuk kihűlni őket.

You may also like

Szólj Hozzá!