Málnás túróparfé

by Enikő

“Tudod, mi a medve álma,
édes, bordó bálnamálna,
elég abból neki kettő,
tele lesz a medvebendő.

El is van jó mélyen rejtve,
erdőjáró meg ne lelje,
ugyanis ki megtalálja,
az összeset felzabálja.

Hogyha nem vagy macirokon,
málnát csentél, jár a pofon,
erdőben légy mindig éber,
ne fuss össze a medvével.”
(Várfalvy Emőke: Medvevers)

Érik nálunk a málna és a ribizli a kertben, ráadásul a tanfolyamon éppen a túróról és társairól tanultunk, így nem volt kérdés mi fog készülni itthon, amint lesz egy kis szabad időm. Itthon mindkét gyerkőc, nagyon gyorsan telnek a napok, rengeteg mulatunk és nagyon jól esik előkapni egy kis házi jégkrémet, amikor megkívánják ebben a hőségben.

Málnás túróparfé

“ “Tudod, mi a medve álma,édes, bordó bálnamálna,elég abból neki kettő,tele lesz a medvebendő. El is van jó mélyen rejtve,erdőjáró meg ne… Desszertek málna, túró, túrófagylalt, túróparfé, nyár Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 500 g túró
  • 2 jó nagy marék friss málna vagy ribizli
  • 200 ml tej
  • 250 ml tejszín
  • 3-5 ek porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • pici vanília kivonat

Elkészítés menete

  • A túrót egy szitán áttörjük, hogy ne maradjon csomós.
  • A tejszínt kemény habbá verjük.
  • Keverjük össze az áttört túrót, tejet, cukrot, vaníliát, citromot-
  • Forgassuk bele a tejszínhabot és málnát.
  • Töltsük egy tetszőleges formába és tegyük mélyhűtőbe pár órára.
  • Fogyasztás előtt kb 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy kicsit kiengedjen.

Megjegyzés

Cukor helyett nálunk agave sziruppal készül.

You may also like

Szólj Hozzá!